Termékek / HT1080Z-FDD

A HT1080Z-FDD egy 100%-os kompatibilitással rendelkező floppy drive emulátor, valamint 32kB memória bővítés a 16kB-os gépekhez. A memória bővítés letiltható a 64kB-os HT1080Z számítógépekhez (HT1080Z/64), vagy engedélyezhető a 16kB-os változatokhoz.

Különböző DOS rendszereket futtathatjuk a HT1080Z számítógépen, melyek közül a NEWDOS/80 az ajánlott, de a TRSDOS és az LDOS rendszereket is betölthetjük.

Nem kell többet a kazetták keresgélésével, fejállítással bajlódnunk, egy gombnyomásra betöltődik az operációs rendszer, és már indíthatjuk is a kedvenc játékainkat, programjainkat, melyekből nagyságrendekkel több érhető el mint a kazettára.

A DOS-ok tartalmaznak egy BASIC bővítést is, így további utasításokat is használhatunk. A BASIC indításához csak írjuk be, hogy basic.

Az ARCADE2.DSK lemezképen megtaláljuk gyerekkorunk kedvenc játékának bővített változatát is, a GALAXY PLUS-t, ami "beszél" is.

Használható bármelyik HT1080Z számítógép változathoz.

SD kártya: a HT1080Z-FDD áramkörbe mikro SD kártyát kell helyezni a működéséhez. Class 10-es sebességű mikro SD kártya ajánlott a kifogástalan működéshez, de működhet lassab kártyákkal is. A 2GB-osnál kisebb kártyák többsége lassabb az elvártnál, ezért azokkal valószínűleg nem fog megfelelően működni az áramkör. A javasolt mikro SD kártya: 4GB (vagy nagyobb) kapacitású legalább Class 10-es sebességű SDHC kártya.

Letöltések:
HT1080Z-FDD használati útmutató
HT1080Z-FDD SD kártya tartalom


Működés közben

NEWDOS/80

A kitámasztó talp

Szállításhoz összecsukható

Oldalnézet

A csatlakozó