Termékek / Z80MU / Fájl menü

Fájl menü az emulátorban, avagy a virtuális háttértár:

Itt tudjuk kiválasztani az emulátorban használt kazettákat, lemezeket vagy catridge-okat. A menü az éppen futó emulátornak megfelelő könyvtárat nyitja meg alapértelmezetten, a továbbiakban viszont megjegyzi az utoljára használt könyvtárat, amíg másik emulátort nem választunk.

A CP/M emulátorban a D billentyűvel választhatjuk ki a lemezeket, ezen belül az 1-4 billentyűkkel az A: - D: lemezegységeket, vagy az M billentyűvel a memóriába történő betöltést. Ha lemezt választunk ki, akkor a felső állapotsorban láthatjuk az éppen betöltött fájlokat a lemezegység betűjele mögött. Ha a memóriába töltést választjuk ki, akkor az Enter megnyomása után az emulátor visszatér az operációs rendszerhez és felajánlja a betöltött fájl mentését lemezre, azaz így tudunk fájlokat másolni az emulátor lemezeire.

A HT1080Z emulátorban a C és a D billentyűkkel tudunk választani a kazettás magnóba vagy a lemezegységekbe történő betöltések között. A lemezegységek között az 1-4 gombokkal tudunk választani.

A Primo A64, Homelab és a ZX Spectrum emulátorokban csak a kazettás magnóba tudunk fájlokat betölteni.

A TVC emulátorban automatikus választással kazettát, lemezt és cartidge-et is be tudunk tölteni.

Az Enterprise emulátorban kazettát, és lemezt tudunk betölteni.

A fájl menü egyéb billentyűi:

Kurzor fel és leLéptetés a fájlok között
Kurzor balra vagy BSEgy könyvtárral feljebb
Kurzor jobbra vagy EnterKönyvtár vagy fájl kiválasztása
PgUp és PgDnLapozás a fájlok között
Home és EndA fájl lista elejére/végére ugrik

Ha egy könyvtár sok fájlt tartalmaz, előfordulhat, hogy lassú lesz a fájlok közötti mozgás. Ha ez zavaró, akkor külön könyvtárakba kell tenni a fájlokat, pl. abc szerinti könyvtárakba rendezve.