Termékek / Z80MU

A Z80MU többnyire régi magyar gyártású és magyarországon elterjedt számítógépek valós idejű emulátora. A készüléket bekapcsolva a menüből csak kiválasztjuk a kívánt számítógépet és azonnal használhatjuk azt úgy, mintha a valódi készülék előtt ülnénk. A programokat, játékokat mikro SD kártyán tárolja a rendszer, nem kell kazettákat, lemezeket keresgélni, nincs több fejállítás, hibás szektor, rossz lemez.

A következő számítógépeket találjuk a Z80MU-ban:

Csatlakozók: a Z80MU hátulján található a tápegység csatlakozó aljzata, valamint a videó és a hangkimenetek RCA aljzatai. A hang bár mono, de két kimeneten is megtalálható, így egyszerűbb csatlakoztatni a mai modern televíziókhoz és monitorokhoz. Az elején találhatók a mikro SD kártya, az USB billentyűzet és a joystick csatlakozók.

Tápellátás: a Z80MU-hoz 9VDC vagy 12VDC kimeneti feszültségű, 500mA vagy 1A-es tápegység használata ajánlott, melynek a csatlakozója 5.5/2.1mm-es és a közepén van a pozitív kivezetése.

SD kártya: a Z80MU-ba mikro SD kártyát kell helyezni a működéséhez. Class 10-es sebességű mikro SD kártya ajánlott a kifogástalan működéshez, de működhet lassab kártyákkal is. A 2GB-osnál kisebb kártyák többsége lassabb az elvártnál, ezért azokkal valószínűleg nem fog megfelelően működni az áramkör. A javasolt mikro SD kártya: 4GB (vagy nagyobb) kapacitású legalább Class 10-es sebességű SDHC kártya.

Tartozékok: a Z80MU alapkivitelben csak magát az áramkört tartalmazza egy plexi lapra szerelve. Kérésre rendelhető hozzá tápegység is, de az SD kártyát mindenkinek magának kell beszereznie. Hamarosan rendelhető hozzá 3D nyomtatott doboz is, alapkivitelben fehér színben, de kérésre ez is egyeztethető.

Letöltések:
Z80MU használati útmutató
Z80MU SD kártya tartalom


A Z80MU előlről

A Z80MU felülnézetben

A Z80MU felülnézetben

A Z80MU hátulról

A Z80MU főmenüje