Termékek / Z80TAPE

A Z80TAPE a magyarországon legnépszerübb Z80 alapú számítógépek kazettás magnójainak kiváltására készült. Kiküszöböli a magnók fejbeállítási problémáit, nincs több szalagbegyűrés, hibás betöltés, nem kell a kazettákat és a kazettákon a programok elejét keresgélni. Az összes program, játék az összes számítógéphez elfér egyetlen Class 10-es micro SD kártyán.

Használható a következő számítógépekhez: Enterprise, HT1080Z, Homelab, Primo, Videoton TVC, ZX80 és ZX81, ZX Spectrum, valamint a WAV fájlok lejátszásának köszönhetően sok más géphez is.

Tápellátás: a Z80TAPE külső áramforrásról működik. Az áramkörhöz 5VDC kimeneti feszültségű, legalább 100mA-es tápegység használata ajánlott, melynek a csatlakozója micro USB. A legtöbb mai telefon és tablet töltője alkalmas a készülék üzemeltetéséhez, és mivel a legtöbb háztartásban több ilyen felesleges tápegység is lapul a fiókok mélyén, ezért ez nem tartozéka a készletnek.

SD kártya: a készülékbe mikro SD kártyát kell helyezni a működéséhez. Class 10-es sebességű mikro SD kártya ajánlott a kifogástalan működéshez, de működhet lassab kártyákkal is. A 2GB-osnál kisebb kártyák többsége lassabb az elvártnál, ezért azokkal valószínűleg nem fog megfelelően működni az áramkör. A javasolt mikro SD kártya: 4GB (vagy nagyobb) kapacitású legalább Class 10-es sebességű SDHC kártya.

Tartozékok: a Z80TAPE fehér színű 3D nyomtatott dobozban kerül szállításra tápegység és SD kártya nélkül. Az SD kártyát mindenkinek magának kell beszereznie.

A HT1080Z, a Primo és a TVC számítógépekhez 3.5mm-es Jack - 5 pólusú DIN (Tuchel) kábel kell, melyet külön is lehet rendelni a készülékhez. A többi géphez 3.5mm-es Jack-Jack kábel kell, lehet mono vagy sztereo. Az Enterprise rendelkezik magnóvezérlő kimenettel, ehhez 2.5mm-es Jack-Jack kábel kell. Ezek a kábelek a legtöbb elektronikai boltban és műszaki áruházakban beszerezhetők, vagy házilag is könnyedén elkészíthetők, illetve a legtöbb gép eredeti kábelei is használhatók hozzá, de ezeket is meg lehet külön rendelni a készülékhez, vagy házilag is könnyedén elkészíthetők, illetve a legtöbb gép eredeti kábelei is használhatók hozzá.

Letöltések:
Z80TAPE használati útmutató
Z80TAPE SD kártya tartalom


Balról...

Főmenü

Jobbról...

Számítógépek

Lejátszás

Szünet

Szünet TZX fájloknál